Nyår (Vapnet)

Var nere på stan idag och inhandlade en nyårsoutfit. Hade ju både drömamr och visioner om ett par oranga byxor. Detta blev knivigt att få fram denna onsdag den 30 december 2009. Så min outfit går i den blåa nyansen vilket får bli knoners helt enkelt (Y). Gott nytt år !














Special K

Idag avr det en soft dag som började med frulle och häng med Nils. Efter det for jag hem till brother vi lagade mat och snackade skit. Stack direkt därifrån till min hemstad och letade tv med Oregano. Yes vi köpte hem en goding från philips välsorterade elektronik park.

Ikväll har vi även invigit den ordentligt genom att först äta fläskfile framför tv:n sedan kolla Scarface och JVM med en flaska italienskt vin.

God natt

Veronica fever

Idag kom Nils på beök :) eller han är fortfarande kvar hehe ser ut som han blir inneboende ikväll. Vi har lirat fifa idag och försökt vinna det åtråvärde Punkka pokal med lite mindre lyckat resultat. Sen har jag även lämmnat mina skidor till den lilal italienaren i kälalren, Alfredo. En bindning hade craschat men det var en ganska lätt operation som tog ca kvarten att genomföra :) (Y)

I morgon väntar en mycket möjlig hetsig dag om jag inte missminner mig. Jag ska gå ärenden åt LILLEBROR! sen ska jag eventuellt köpa en tv och börja skissa på ett trainingprograme åt Frasse.




70

Sjuttiodagar till vasaloppet. Bomben är inte längre bort än mina händer från tangetbordet. Jag har beslutat mig för att lägga ner min satsning och ska alltså inte åka loppet. Min anledning kan verka vek men det är helt enkelt motivationsstopp! jag ahr ingen glädje i min träning längre och saknar en träningscombo, det har satt stopp i huvet och jag klarar inte av att genomföra all träning som enligt mig är nödvändig...det är absolut inget lätt beslut att göra och jag känner en hel del press från omgivningen vilket kommer göra det tuffare att behöva besvara frågan, varför? hela tiden :/

Igår var jag hemma hos Hane och kikade JVM Tjeckien-Sverige, 1-10 hahah vilken match.

Idag tog jag mig en riktig sovmorgon! underbart. Sedan for jag hem till pappa där jag släppte ut babsan, sen var jag tvungen att kela lite med henne haha hon blir så kramig när hon varit ensam hemma ett par dagar. Sedan åter i Eskilstuna drog jag ihop en lasagne som jag och orre avnjöt. Nu blir det tv tills sömnen ska ta mig till måndagen.

72

Tjoohoo, juldagen kickades igång med en rejäl löprunda i snålblåst och töväder kom hem gjorde 200 armhävningar till tonerna av digitalism. Sen blev det hem och bytom om till gore-tex termobyxer och jacka för här skulle det skotats snö. Jag ahde ingen skyffel så baxade en i ett grannföråd på vinden. Skottade för glatta livet medans jag dansade till The Hives!

Avrundade med att ta en x-ray insjunken i en av balkongmöblerna.

Nu ska jag lira lite Fifa 10 och vänta in kvällen då jag och oskar har bjudit lite nära och kära för julfirande.

dusch på det va :) puss


Christmas

Det blev jul iår också. Jag kommer förmodligen ha den mest ojuliga julen någonsin. Men det är inget som gör mig speciellt mycket. Har valt det själv så. Nu ska jag sticka och göra ett gympass. Har precis kollat 11 avsnitt av sunes jul och druckit lakrits yoghurt. (y) go jul på er!


Ankans Juldags specialare

 


Peter den store! Han är 36 år och går in i elitserien och dominerar. Det säger kanske mer om elitserien en om Peter. Men en sak är säker är han frisk och har motivationen kan han vara skillnad på vinst och förlust i ett OS.




#24



 

Sidney Crosby - Sid the kid, sades vara den största talangen sedan Mario Lemiux. Han valdes som nummer 1, 2005 av Pittsburg Penguins. sedan gick det bara 2 säsonger och han blev vald till lagkapten, den yngsta kaptenen genom tiderna. Han har fört sitt pittsburg till stanley cup final två år på raken nu. Och han blev även yngsta kaptenen att vinna stanley cup när de knep bucklan i fjol.

Art Ross Memorial Trophy - 2007
Lester B. Pearson Award - 2007
Hart Memorial Trophy - 2007
NHL First All-Star Team - 2007
NHL All-Rookie - 2006
Stanley Cup - 2009



#23



 

Alexander Ovechkin - Enligt mig den bästa ishockeyspelaren just nu. Säg avd ni vill men han spelar emd sån aggressivitet och intensitet att varje match verkar vara hans sista. Och att han sedan besitter en talang som får många att blekna skadar ju inte. Han draftades som nummer 1 av Washington 2004. Och har vunnit en hel del utmärkelser sedan dess.

Calder Memorial Trophy: 2006
Lester B. Pearson Award: 2008, 2009
Hart Memorial Trophy: 2008, 2009
Art Ross Trophy: 2008
Maurice Richard Trophy: 2008, 2009
VM Guld 2008



#22



Dustin Brown - Spelar för Kungarna i den förlorade staden Los Angeles. Med sina 183 centimeter och 94 kilogram är han inte den största spelaren i nhl men han är defentivt en av de hårdaste. Hans tacklinagr träffar inte alltid snyggt men de träffar hårt. Och han är inte blyg att slänga handskarna om tillfälle ges.

Men man ska inte glömma att han gör en hel del poäng och är en av ledargestalterna i Los Angeles Kings unga trupp. Han har även en hel del rutin från vm spel med USA.



#21

Jere Lehtinen - Min favvo finne :) har lirat i mitt kära Dallas hela sin nhl karriär. Och var med och vann stanely cup 99!. Tillsammans med Ville Peltonen och Saku Koivu bildade han knatte-fnatte-tjatte kedjan som förde finland till vm guld 95. Han har som löken på laxen vunnit frnak J selke trophy tre gånger som den bästa defensiva forwarden i ligan.

1995 - Finska mästerskapsligan All-star team


1995 - Raimo Kilpiö Trophy


1998 - NHL All-star team


1998 - Frank J. Selke Trophy


1999 - Frank J. Selke Trophy


1999 - Stanley Cup


2003 - Frank J. Selke Trophy



#20



 

Henrik Zetterberg - Vi firar 4:e advent med vår egna Z. Som troligtvis har störst stjärnstatus just nu av svenskarna i nhl. Han startade sin karriär i lilla njurunda utanför sundsvall. Sen i junioråldern blev det Timrå IK.

Han slog igenom år 2000 då Timrå tog steget upp i elitserien. Sedan blev han årets rookie och stack över till detroit året därpå. Men under lockouten var han återigen i Timrå tröjan och vann poängligan.

Sedan måste jag ju nämna att han är medlem i den ärofyllda trippelklubben. Då ska du ha vunnit VM,OS och Stanleycup.

Årets rookie i elitserien 2001

VM-brons 2001 och 2002

Guldpucken 2002

VM-silver 2003

Utsedd till årets rookie i Detroit Red Wings 2003

Calder Trophy finalist 2003

OS-guld 2006

VM-guld 2006

NHL All-Star Game 2007

Viking Award 2007, 2008

Har klubbrekordet i Detroit Red Wings för att ha gjort minst 1 poäng i 17 raka matcher i början av en säsong 2007

Conn Smythe Trophy 2008

Stanley Cup 2008

Trippelguldklubben 2008

Har klubbrekordet i Red Wings på antalet mål ((13) delat med Johan Franzén) och poäng (27) i ett stanley cup slutspel



#19

Anze Kopitar - Spelade som 17 åring för Södertälje SK 2005, samma år gjorde han vm-debut och blev draftad som nummer 11 i draften. Året efter debuterade han i nhl för Los Angeles Kings och gick direkt upp i toppen på poängligan för rookies. Han är den första slovenska spelaren som spelar i NHL.



79

Nyligen hemkommen från en skidtur i Vilsta. 10km i -15 och puder. I morgon ska jag ta en runda till. Annars har det varit sparsamt med träning denna veckan. Gym i måndags, löpning tisdag. sen var det matte plugg onsdag följt av ett prov på torsdagen. Nästa vecka ska jag skärpa mig när det gäller träningen. tufft måndagspass som sedan ska sätta ribban för resten av veckan.

#18



Marian Hossa -  Han har spelat i fler klubabr än neptunus har månar. Han har varit nominerad till årets nykomling i nhl (Calder Trophy 98/99). Han var en av elitseriens största stjärnor under lock out säsongen och spelade då för lilla mora IK. 2005 kastade Ottawa bort Hossa till Atlanta där han klev in i en första lina med kovaltjuk och kozlov. Det var även första säsongen han gjorde 100 poäng. Han har även representerat Slovakien i både VM och OS.



#17




Alexei Kovalev - Han kom till NHL 91 och var en av de första ryssarna att vinna stanley cup, då i New York Rangers. Efter en lång sejour där blev det pittsburg sedan vidare till Montreal. Inför denna säsong skrev han på ett två års kontrakt värt 10 miljoner dollar, för Ottawa Senators.

Han har helt magnifika handleder och är en av de allra bästa när det gäller målskytte. Han har även vunnit både OS och VM med sitt Ryssland.



81

Igår blev det en löprunda i ett snöyvigt Eskilstuna. Jag kände att skidor hade suttit mycket bättre på fötterna men jag gillar att springa, har alltid gjort och kommer alltid göra det. Kännslan när man kommer in efter en rejäl runda är obeskrivlig. I morogn ska jag göra matteprov nummer 2 på kapitel 3-4. Sedan ska jag köra skidor fredag och lördag.

Kollade skidspåren ute i Vilsta och de ser riktigt fina ut. Längderna är bra också 2,5km , 5km , 10km. Jag ska kolla 10km till att börja med :)


#16



 

Samuel Påhlsson - En krigare, en slitvarg från sveriges mitt, Ånge. Upplärd i modo hockey och blev 96 draftad av Colorado Avalanche. Men hann aldrig göra debut i denver klubben innna han blev bortbytt till Boston Bruins. Men något spel i NHL blev det inte föränn han kom till Anaheim där han var med och vann stanley cup 07. Säsongen Säsongen 2006/2007 blev han nominerad till årets bäste defensive forward i NHL, Frank J. Selke Trophy

SM-guld med Frölunda HC 2005

OS-guld 2006

Stanley Cup-vinnare med Anaheim Ducks säsongen 2006/2007

Årets junior i svensk ishockey 1996/1997

Elitserien i ishockeys All star-lag 2004/2005



#15



 

Teemu Selänne - The Finnish Flash, kom till Winnipeg Jets och NHL redan 1988. När jets gick i graven blev han tradad till Anaheim Ducks. Där skapade han sig en poängfrossande karriär och kaliforniaborna blev bortskämda med alla mål från finska klubban. Efter ett par misslyckade säsonger i San Jose och Colorado återvände han till Ducks.

Teemu har altid betytt mycket för mitt hockeyintresse. Han är enligt mig den bästa finska spelaren genom tiderna. Helt magiskt att se han behandla pucken längs sargen och vika in med sina speciella skott och passningar.

Calder Memorial Trophy: 1993

Bronsmedalj i vinter-OS 1998

Maurice 'Rocket' Richard Trophy (flest mål i NHL): 1999

Silvermedalj i vinter-OS 2006

Bill Masterton Memorial Trophy: 2006

Silvermedalj i World Cup 2004

Stanley Cup-vinst 2007

Bronsmedalj i VM 2008



83

Jobbade sen stannade jag kvar på jobbet. Räknade matte och åt pepparkakor. Sen gjorde jag en drive by hos mormor och lämnade stugnyckel.

Nu kan man tro att min kväll var slut men icke. Jag drog te sporthallen och tränade bröst/Mage sen blev det innebandy. (Y) Tycker det gick hyfsat, hittade kryllan några gånger.


#14



 

Ilya Kovaltchuk - Han är stor och har ett kraftfullt skott. Men detta gör honom absolut inte långsam eller oteknisk. Han har spelat i Atlanta Trashers hela sin pågående karriär. När han gör framträdanden i den ryska landslagsdressen brukar han ofta vara skillnaden på guld eller fiasko.


2002- OS-Brons

2002- NHL All-Rookie Lag

2004- Maurice 'Rocket' Richard Trophy (delad)

2008- VM-GULD

2009- VM-GULD



84

Nyss hemkommen från Björnliden och säsongens första skidåkning på snö. Vallan i fredags morse var absolut inte den bästa, grymt för mycket glid. Fixade till det inför eftermiddagspasset med lite Pika Pito klister för plusgrader och wow(y) vilket klipp i åkningen. Nu ska jag ta och finslipa flåset och mer teknik träning så ska det nog ordna sig.

Nästa tripp till fjällen kommer förmodligen bära av vecka 4. Men inget spikat föränn jag pratat med my team.

För övrigt hade vi en grymt mysig grabbhelg i stugan. Åt gott skrattade friskt och gjorde saker män gilalr att göra tillsammans. Våra afterskitrippar kommer man verkligen inte glömma haha den första var rolig med bra musik och blandat folk. Gårdagens utgång blev lite avsnoppad med tanke på våra förväntningar från fredagen. När vi kom dit och kunde snabbt konstatera att det var 98% killar och absolut inte samma atmosfär som kvällen innan.

Vi for därifrån och höll på att hamna mitt i pisten med V70n hahah vi säger inget mer... Bilder kommer snart!

#13

 

Loui Eriksson - Årets Lucia, Han vann sm guld med Frölunda 2004 sedan stack han över till Dallas Stars för att göra karriär. Det blev till att harva i Iowa Stars ett par säsonger innan han fick chansen. Den tog han verkligen vara på förra säsongen då hans klubba levererade 63 poäng. Eftersom att jag är ett inbitet stars fan så gilalr jag han lite extra mycket bara för att.



#12



 

Marian Gaborik - En gång Tjeck nu Slovak. Emigrerade till Staterna och Minensota Wild. Med sin makalösa skridskoåkning och snipersinne har han burit laget från minnesota (spelar nu i New York rangers). Han kom med i Rekordböckera när han gjorde 5 mål i en och samma match mot just Ny Rangers. Respekt!

NHL Player of the Week for October 21-27, 2002.

Played in the NHL All-Star Game in 2003 and 2008.

NHL First Star of the Week for January 7–14, 2008.

  • 1999 World Junior Championships (bronze medal)
  • 2001 World Championships
  • 2004 World Championships
  • 2004 World Cup
  • 2005 World Championships
  • 2006 Winter Olympics
  • 2007 World Championships

#11



 

Martin St. Louis - Denn lilla krigaren som med sina 171 cm är en av de kortaste spelana i ligan. Kom till ett Calgary Flames som säsongen 99/00 släppte han som free agent. Han skrev på för Tampa Bay och vann Stanley Cup 03/04 mot just Calgary Flames i finalen.

Martin blev därmed den åttonde spelaren i NHL:s historia och den första sedan Wayne Gretzky säsongen 1986/1987 att vinna Art Ross Trophy som poängligans vinnare, Stanley Cup och Hart Trophy under samma säsong.

Nummer 26 har han efter sin idol i Montreal Canadiens - Mats Näslund

  • ECAC All-Rookie Team - 1994
  • ECAC All-Conference Team - 1994
  • ECAC All-Star Team - 1995
  • ECAC Player of the Year - 1995
  • NCAA East First All-American Team - 1995
  • ECAC All-Star Team - 1996
  • NCAA East First All-American Team - 1996
  • NCAA Championship All-Tournament Team - 1996
  • ECAC All-Star Team - 1997
  • NCAA East First All-American Team - 1997
  • Spelade i 2 NHL All-Star Games - 2003, 2004
  • Budweiser NHL Plus/Minus Award (delad seger med Marek Malik) - 2004
  • Art Ross Memorial Trophy - 2004
  • Lester B. Pearson Award - 2004
  • Hart Memorial Trophy - 2004

#10




Rick Nash -  Kaptenen för blå jackorna, Han blev vald som etta i 2002 års rookie draft. Innan det spelade han i London Knights där han noterades för 336 poäng på 112 matcher. 

Han har kommit över 40 måls gränsen 2 gånger i karriären och delat på maurice richard trophy ett år med Ilja kovaltjuk och Jarome Iginla.



#9



Nicklas Bäckström - Han kom till ett Washington med oflyt. Klev in i en första kedja med Ovechkin och Kozlov. Det blev succe och han levererade 69 heta rookie poäng som förde upp han på en andra plats i rookielistan strax efter Kane. Säsonegn efter blev ännu bättre poängmässigt sätt och han slog ett 29 årigt assist rekord, 4 assist under en och samma match.



#8




Milan Hejduk - Han har vunnit Maurice Richards trofe för bästa målskytt, Stanely Cup med Colorado 00/01. Och är nog mest känd för sin fantastiska skridskoåkning och sitt frekventa målskytte. Han har som så många andra hockeystjärnor ett ansikte bara en mor kan älska.



90

Hey it's okey just 90 days left?

Idag tränade jag inte vilket kändes jävligt gött på något skruvat sätt. Jag fick lite saker gjorda här hemma istället. Våran klockrena barhörna blev färdig + att två shelfs kom upp ovanför soffan. Oskar lagade en pastasås med vitlurk i medans jag skruvade och donade (y). Sen bar vi ut lite saker i förådet eller oskar gjorde heheh




#7




Steven Stamkos -  2006 års draft och Tampa Bay Lightning ska välja först. Valet föll på den målfarliga forwarden Stamkos. Förra säsongen var hans debutsäsong och den får man säga var helt godkänd med sina 46 poäng varav 23 mål. Hans frilägen är för det mesta klockrena och hans sinne för mål har inte svalnat trots hårdare motstånd i nhl. Han var med och vann JVM förra året med Kanada.



91

Träningsfritt idag. Och hade tänkt att inte träna föränn lägret på torsdag. Eventuellt att jag kör en löprunda på tis/ons. Min dag idag ahr fyllts med matlagning, shopping och lite matematik. Känns stundtals helt hopplöst med matten men har lovat mig själv att inte give up!

Ett fantastikst roligt klipp för alla oss hockeyälskare. :)


#6

Dany Heatley - Gick direkt och blev årets rookie i sin debut säsong med Atlanta Trashers. Sedan dess har han hållit till i toppen av poängligan säsong efter säsong. Han var med om en otäck bilolycka 2005 då hans lagkamrat Dan Snyder avled, Dany återhämtade sig men blev dömd till vållande till annans död. Extremt placeringssäker winger som gör han till toppskiktet av nhl.

Meriter

  • Junior U-20 VM-brons 2000, 2001
  • VM-silver 2005, 2008
  • VM-guld 2003, 2004
  • World Cup-guld 2004
  • Årets nykomling NHL, Calder Trophy, 2002
  • Uttagen i All-Rookies team 2002
  • NHL First All-Star Team 2007
  • NHL Secong All-Star Team 2006
  • NHL Flest assists (15 st) i slutspelet 2007

92

Vaknade rätt så tidigt idag pga att mina läppar kändes som raukarna på gotland. Var tvungen att rusa upp och leta rätt på ett serat så jag kunde tänka klart och planera min dag.

Efter den jobbiga starten samlade jag mig och klädde mig för löpning i Djurgårdsparken. Var ute i ca 35 min jag skulle ju hinna med tvätt tiden också. Såå ja nu sitter man och har tvätten igång för fullt, ska snart dra mig till sveaplan för lite korvköp det blir korvstroganoff idag.

Sedan ikväll 1900 ska man till Grappa för lite fin middag med jobbet (y), efteråt är det Harrys på schemat och jag får se hur länge man blir kvar hehe , känner mig lagom sugen.

Bloc party är världens bästa band. Punkt.



#5



Marcel Goc - Den snabbskrinande tysken som i sommras skrev på för Nashville predators. Han har aldrig varit någon poängmaskin men ger laget energi genom sin energiska spelstil och sitt slit runt kassen. Han har representerat Tyskland i åtskilliga tuneringar och har där fått sällskap av sina böder Sascha och Nikolai. Med sina blott 26 år har han några år på sig att blomma ut till en riktig klass spelare.



93

Fredag !!! jag diggar dagen jag diggar fredag.

Idag har jag jobbat, jag ahr tränat både ben och axlar på gymmet. Nu sitter jag med brorsan och chillar, han dricker breznik och jag dricker energi dryck och njuter av känslan av att vara ledig och kvällen! i morgon blir det julmiddag med jobbet! grymt kul och gott om inte annat :)

#4

Zach Parise - Är en av den nya generationens tunga mängdlirare. Gjorde förra säsongen hela 94 poäng varav 45 mål och slutade 5:a i den totala poängligan. Han är Son till legenden Jean-Paul Parise och bara namnet gör mig sugen att peta in han i ett all star lag.

Meriter

  • Gjorde sitt första NHL mål i sin första NHL match(en av 12 st. i New Jerseys historia).
  • Gjorde 2 poäng i sin första NHL match(en av 4 st. i New Jerseys historia).
  • Vann New Jerseys interna poängliga 2007-2008 & 2008-2009.
  • WCHA All-Rookie Team (2003).
  • Vann Junior-VM 2004 med USA, och blev utsedd till turneringens bästa forward och MVP(Most valuable player).

 


94

Igår var det andra och sista natten på nygatan at my mom's place. Har varit skönt att vara där faktiskt. Jag och Fanny har chillat och bara tagit det lugnt :) I går var jag ner till gymmet och gjorde magen och ryggen en välgörning. Marklyften satt fint, kunde ha dragit på lite mer i magövningarna men ska nog köra lite mer mage i morrn.

Idag tog jag oskulden av Eskilstuna och sprnag en rejäl runda som tog mig ca 30 min. Var prefekta förhållanden, skön luft att andas och kanon bra fart i benen. Jag var en amskin tappade aldrig orken och när jag piskade upp ett gäng ungdomar i djurgårdsparken så kände man att konditionen är nära topp!.


#3



Todd Bertuzzi - Mest känd för sin ökända attack på Steve Moore som resulterade i en bruten nacke och en karriär mindre. Men Todd har även producerat en hel del poäng och är i sina bästa stunder en forward av världsklass. Var med i Kanadas lag i OS 2006.
 I Vancouver sattes han ihop med Näslund och Morrison i en mycket lyckad kedja där Bertuzzi som mest skrapade ihop 97 poäng under en säsong nämligen 02-03.

Var med i All-Star laget 2003-2004 och är utan tvekan en av mina favoriter när man snackar power-forwards.



julkalendern # 2



Mikko Koivu - Har alltid lirat i bakgrunden till sin äldre bror Saku. Men Jävlar vad underskattad han är! Var till exempel under vm i Moskva tuneringens bästa tekare. Och efter sin dunder säsong 2006 blev han vald till assisterande kapten och har även vikarierat en längre tid med C:et på bröstet. Blev vald först i draften 2001 av Minnesota Wild.



96

Strömlöst igår hemma hos Persson/Andersson. Vi spelade den fösvunna diamanten med ficklampa i köket. Men innan jag kom hem så var jag kvar på jobbet och snickrade en ram som skulle ligga under handduksskåpet. Och ett nattduksbord.  Sen hann jag med att träna bröst och köra lite hopprep.

Idag blev jag kvar i Kungsör, ska vara här tills på torsdag eftersom att mamma är borta så ska jag göra min syster sällskap i den stora 3:an i brandkårskåken.


julkalendern # 1



 

Joe Thornton - Bjässen som leder hajarna och visar vägen genom sitt brutala poängmakeri. Är den tredje som klarat av bedriften att göra 90 assist två säsonger i rad. Han vann även poängliogan 05/06 med sina 125 poäng.

http://www.youtube.com/watch?v=rb4yfYjLlHU

  • 2002 — Spelade NHL´s All-star match
  • 2003 — Invald i NHL´s andra All-star lag
  • 2003 — Spelade NHL´s All-star match
  • 2004 — Guld i World Cup
  • 2005 — VM-silver
  • 2006 Art Ross Trophy
  • 2006 Hart Memorial Trophy



RSS 2.0